TOKO NEBA ....... VOOR U VOOR EEN ANDER
0
Winkelwagen
€ 0,00
Welkom

Welkom in de digitale winkel van Toko Neba. Toko is het indonesische woord voor winkel en in deze 'toko' bieden wij u een groot assortiment indonesisch handwerk aan.

Boedha-beelden, schilderijen, houtsnijwerk, stenen en bronzen beelden maken deel uit van onze collectie. Maar ook kleine snuisterijen zoals aardewerk, kandelaars, traditioneel speelgoed en muziekinstrumenten zijn in vele varianten aanwezig in onze winkel. Daarnaast bieden wij een uitgebreide collectie zilveren sieraden en een wisselend assortiment handgemaakt meubilair.

Jaarlijks wordt er ingekocht op Java en op  Bali. Hierbij wordt natuurlijk veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de producten, maar ook dat de makers en kleine handelaren een goede prijs voor hun producten krijgen. Alle producten zijn dus Fairtrade.

Daarnaast gaat de hele opbrengst van de verkoop van de producten naar projecten voor kansarme kinderen in Indonesie.

Toko Neba is een stichting en wordt volledig gerund door team van enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het goede doel. Toko neba heeft nauwelijks onkosten aangezien er geen huur betaald hoeft te worden voor de winkellocaties. 
 
De gehele opbrengst van de verkoop
gaat naar projecten in Indonesie.
Zoals eerder vermeld is Toko Neba een stichting met ANBI keurmerk. Eventuele giften zijn dus aftrekbaar van de belasting.

De onderstaande widget linkt naar onze pagina binnen geef.nl en wordt dagelijks vernieuwd met de juiste datum en transparantiestatus.


Een greep uit de vele projecten die Toko Neba ondersteund:
Financiele adoptie:

Op dit moment zijn ruim duizend kinderen opgenomen in het financiele adoptieprogramma. Met Uw hulp betalen wij de schoolgelden en waar nodig de boeken, uniformen en andere schoolmaterialen. Duizenden kinderen hebben zo hun schoolopleiding kunnen afronden en een kans gekregen. Een kans voor een Kind.


Begeleiding Kinderen in de gevangenis:

In Indonesie worden veel kinderen voor een klein vergrijp veroordeeld. Vaak volgt dan een gevangenisstraf. De kinderen worden opgesloten in cellen van 36m2 tussen ongeveer 40 volwassenen, zonder enige begeleiding of ontspanning. Door de overvolle cellen en het gebrek aan activiteiten ontstaan er vrijwel dagelijks opstootjes en gewelddadigheden. Kinderen worden regelmatig misbruikt.
Dit geldt niet meer voor de kinderen in de gevangenis op Batam! Mede dankzij Uw steun, heeft onze zusterorganisatie Setara Kita op Batam, indrukwekkende verbeteringen tot stand gebracht. De gevangenis kreeg een speciale kinderafdeling, een sportveld, er is een bibliotheek met een computerruimte ingericht en de kinderen krijgen intensieve begeleiding. Er zijn werkplaatsen gerealiseerd waar beroepsopleidingen kunnen worden gevolgd en er is een ziekenboeg ingericht.
Bibliotheken en leerhuizen Jogjakarta en Batam:

De bibliotheek op Batam dreigt uit zijn voegen te barsten. Setara Kita kon uit eigen middelen uitbreiding realiseren en dankzij Impulsis en Read to Grow konden duizenden Engelstalige studieboeken, naslagwerken en literatuur aan het bestand worden toegevoegd. Ook in Jogjakarta hebben we een bibliotheek met computerafdeling opgezet. Ook hier is uitbreiding zeer gewenst.
Mensenhandel en seksueel misbruik:

Door de ligging van het eiland Batam, vlak bij Singapore en Maleisie, is Batam een doorvoerhaven van deze kwalijke praktijken met mensonterende omstandigheden en gevolgen. Onze dochterorganisatie Setara Kita heeft een intensieve samenwerking met de politie, immigratie, gevangenisdirecties en maatschappelijke organisaties, waardoor zij de verantwoording hebben gekregen om de slachtoffers op te vangen en bij te staan. De slachtoffers krijgen tijdelijk veilig onderdak, medische en psychische hulp en worden gerepatrieerd naar de plaats van herkomst.

Over ons

Toko Neba is een stichting. Toko Neba wordt volledig gerund door vrijwilligers. De volledige winst van alle verkopen gaat naar de kinderprojecten van stichting Child Support Indonesia.

Kinderprojecten

Met de opbrengsten van de verkopen worden al vele jaren kinderprojecten in Indonesie ondersteund. Voor informatie over de projecten kunt u terecht op de site van stichting Child Support Indonesia. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop webwinkel